Giyinme Odası Nasıl Hazırlanır? En Güzel Giyinme Odası Modelleri

Evde giyinme odası hazırlamak, günlük hazırlık sürecinizde işinizi kolaylaştırır. Evde fazla bir odanız varsa bu alanı giyinme odası haline getirebilirsiniz. Ayrıca odanızın bir bölümünü de giyinme odası olarak tasarlayabilirsiniz. Giyinme odası nasıl hazırlanır diyorsanız, yazımızdaki önerilere göz mutlaka göz atmalısınız!

Günlük hayatta yaşadığımız stresi evde yaşamamak için evimizi daha konforlu şekilde dekore ederiz. Bu dekorasyon kimi zaman bir orta sehpa ya da tablo almak kadar küçük, kimi zaman bir giyinme odası düzenlemek kadar büyüktür. Vitrinlerde bakmaya doyamadığınız kıyafetler için harika bir giyinme odası hazırlamak da dekorasyonların en güzellerinden biridir. Siz de kendiniz için dolu dolu bir giyinme odası hazırlamak istiyorsanız ÇiçekSepeti’ndeki ürünlere göz atabilirsiniz! Ayrıca tabii ki yazımızın ayrıntıları okuyarak fikir edinebilirsiniz!

Evde Giyinme Odası Oluşturma Rehberi

Giyinme Odası Nasıl Hazırlanır?

Evde kıyafetleri muhafaza etmenin iki yolu vardır: Kıyafetleri dolaba koymak ve bir giyinme odası oluşturmak. İlk seçenek, daha sık tercih edebileceğiniz bir seçenek tabii ki. Giyinme odası için fazladan bir alanınız olması, hatta belki fazladan bir odanız olması gerekir. Klasik dolap modelleri ile odanızda eşyalarınızı saklamak yerine giyinme odası düzenlemek istiyorsanız, gelin giyinme odasını nasıl düzenleyebileceğinize yakından bakalım!

Giyinme odası hazırlarken direkt fazladan bir oda kapatmanıza aslında gerek yok. Eğer yatak odanız nispeten büyükse, odanın bir kısmını da giyinme alanı haline getirebilirsiniz. Önemli olan, bu alanın işlevsel olmasıdır. Kıyafet saklama konusunda kolaylık sağlayan, size ufak da olsa ayrı bir alan sunan bir yer olması gerekir. Böyle bir alan, giyinme odası için gayet yeterli. Giyinme odası oluştururken kullanabileceğiniz ürünlerin tarzları da aslında tamamen sizin kişisel zevklerinize göredir. Ahşap, metal ya da hasır ürünler kullanarak istediğiniz tarzda bir alan oluşturabilirsiniz.

Adım Adım Giyinme Odası Hazırlama

Giyinme odasını oluştururken tabii ki dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Başta odanın büyüklüğü, daha sonra eşyalarınızın miktarı, eşyalarınızı nasıl saklamayı tercih ettiğiniz gibi detayları göz önünde bulundurmanız gerekir. Merak etmeyin, adım adım işlerinizi kolaylaştıracağız!

blue shelf with pair of slip-ons and five clothes
Giyinme Odası Nasıl Hazırlanır, Nasıl Düzenlenir?

Giyinme Odanızı Bölümlendirin.

İlk olarak yapmanız gereken şey, giyinme odanızı nasıl kullanmak istediğinizi belirlemek. Kıyafetlerinizin genelini asmak mı istiyorsunuz yoksa katlamak mı? Takılarınız, kemerleriniz, kravat ve kol düğmeleri, gözlükler, saatler gibi eşyalarınızın miktarı ne? Tabii ki kıyafetlerinizin genel olarak çokluğu ne kadar? Bu gibi sorulara cevap vererek giyinme odasını tasarlamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca ne sıklıkla alışveriş yaptığınız da önemli. Böylece uzun vadede ne kadar daha alana ihtiyacınız olacağını hesaplayabilirsiniz.

Aksesuar ve Raf Seçimini Yapın.

Giyinme odasında hem rafları hem dolapları hem çekmeceli ürünleri hem de ayaklı askılıkları kullanabilirsiniz. Mesela tişörtleri, kazakları, sweatshirt ve bluzları katlayabilirsiniz. Katladığınız ürünleri açık raflarda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz ürüne hemen ulaşmanız da kolay olur. Hangi çekmecede hangi tişörtüm vardı, neyi nereye koymuştum diye düşünmenin önüne açık raflarla geçebilirsiniz. Raflardaki problem, ürünlerin devrilmesi olabilir. Üst üste dizdiğiniz kıyafetlerin devrilmemesi için geniş rafları tercih edebilirsiniz. Ayrıca tabii ki kıyafetleri çok fazla üst üste koymayarak da devrilme probleminin önüne geçebilirsiniz.

brown wooden table with chairs
Giyinme Odası Nasıl Hazırlanır? Evinizde Yeni Bir Alan Yaratın!

Açık alanda görünmesini istemediğiniz ürünleriyse daha çok kutuları ve çekmeceleri kullanabilirsiniz. Örneğin iç çamaşırlarınızı ya da çoraplarınızı bu tarz kutular ile kaldırabilirsiniz. Böylece hem etrafta görünmezler hem de ortalık şık görünür. Küçük, kalabalıkta hızlıca kaybolabilecek aksesuarlarınız varsa karelere bölünmüş kutuları kullanabilirsiniz. Takı, gözlük, kol düğmesi gibi aksesuarlar için bu mobilyalar oldukça kullanışlıdır. Ayrıca dolap içi aksesuar düzenleyici askılardan da yardım alabilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza Cevap Veren Dolapları Tercih Edin.

Ayakkabıları, aksesuarları ve giysilerinizi yerleştirmek için çeşitli dolaplara ihtiyacınız olacak. Çekmeceli, raflı, askılıklı dolap modelleri arasından kıyafetlerinizin sığacağı büyüklükte ürünler seçin. Ayakkabılarınızı giysilerinizden uzak bir yerde konumlandırabilirsiniz. Böylece hijyenik açıdan da bir sorununuz olmaz. Evinizi toparlayan geniş bir depolama alanına sahip olmak için siz de bu önerileri uygulayabilirsiniz!